Zapečený květák s rajčaty a bezlepkovými těstovinami

Do křupava opečený květák s amarantovými těstovinami a rajčaty je nenáročný recept, který si zamilujete. Pokrm navíc obsahuje moringu, o níž jsme se zmínili v článku Moringa – jedinečný komplex živin. Amarantové těstoviny či Moringu samozřejmě zakoupíte v našem obchodu Pohanka.

Ingredience

300 g amarantových těstovin
1/2 středně velkého květáku
4 větší rajčata
1/2 cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce moringy
1 lžíce bazalky
1 lžíce oregana
1/2–3/4 lžičky soli
2 lžíce olivového nebo řepkového oleje

Postup

  1. Opláchněte květák a povařte ve vodě přibližně 15 minut, dokud nezměkne.
  2. Vodu slijte a uschovejte.
  3. Květák rozeberte na růžičky.
  4. Pokrájejte rajčata na plátky a vložte do mísy, kde je smíchejte s neuvařenými těstovinami.
  5. Přidejte česnek, jemně nasekanou cibuli, bylinky, moringu, osolte a všechno vložte do zapékací nádoby.
  6. Směs zalijte přiměřeně vodou z vařeného květáku tak, aby byly těstoviny zalité vodou
  7. Vložte do trouby předehřáté na 200 °C a pečte 45 minut zakryté alobalem nebo vrchní polovinou zapékací nádoby.
  8. Poté odkryjte a nechte dopéct cca 10 minut na 175 °C při horkém vzduchu.  

Zdroj: https://www.herbandme.cz