Rizoto ze slunečnice

Slunečnicové semínko naleznete v naší prodejně Pohanka v Chrudimi.

DOBA VAŘENÍ 30 minut
DOBA PŘÍPRAVY 15 minut

Ingredience pro:

4 porce

  • 250 g loupaných slunečnicových semínek
  • 2 lžíce oleje
  • 2 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • sůl
  • pepř
  • 300 ml zeleninového vývaru
  • hladkolistá petržel
  • 3 mrkve
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 1 svazek ředkviček

Postup

1: Slunečnicová semínka namočte do studené vody a nechte je přes noc odpočívat.

2: Druhý den je sceďte, oddělte třetinu, tu doplňte 100 ml vody a rozmixujte v kaši. Cibuli nakrájejte nahrubo, česnek oloupejte a rozdělte na plátky. Mrkev očistěte a s jarní cibulkou ji nakrájejte na špalíčky.

4: Mezitím na grilovací pánvi, na troše oleje, opečte mrkev a jarní cibulky. Když je slunečnice uvařená, vlijte do ní rozmixovanou kaši, osolte, opepřete, přisypte nasekanou petržel a nechte probublat. Rizoto podávejte společně s opečenou zeleninou a ředkvičkami.

Tip: Pokud chcete posílit v rizotu bílkovinovou složku, přidejte šmakouna nebo tofu natural. Slunečnicová semínka si pak můžete přisypat třeba do krémové polévky.

zdroj: https://www.prozeny.cz/clanek/rizoto-ze-slunecnice-46999