Ramen

Avšak ramen snadno připravíte i ve vegetariánské verzi, stačí použít zeleninový vývar a místo masa marinované tofu.

Suroviny jako například slunečnicový olej nebo řasy Kombu a Nori, najdete v naší prodejně Pohanka v Chrudimi.

Ingredience

  • 2,5 l drůbeží vývar nejlépe krůtí
  • 2 svazek jarní cibulka
  • 2 ks mrkev
  • 1 ks zázvor čerstvý – asi 10 cm
  • 12 stroužek česnek
  • 1 ks mořské řasy Kombu
  • 2 lžíce sojová omáčka
  • 4 ks vejce
  • 4 ks kukuřice klasy mladé kukuřice
  • 12 ks japonské houby shitake
  • slunečnicový olej podle potřeby
  • 1 balení asijské vaječné nudletenké – 4 porce
  • 200 g krůtí maso vařené
  • 1 svazek pažitka
  • 2 plátek mořské řasy Nori

Postup přípravy

  1. Vývar s přepůlenými jarními cibulkami, oloupanou a na kusy pokrájenou mrkví, nakrájeným zázvorem, příčně přepůleným česnekem a řasou kombu přiveďte k varu, snižte teplotu a vařte bez pokličky asi 1 hodinu. Vývar zredukujte asi na 2 litry. Přeceďte ho do čistého hrnce a vmíchejte sójovou omáčku.
  2. Vejce vložte do vroucí vody a vařte 7 minut, poté je ihned zchlaďte a oloupejte. Kukuřice podélně rozkrojte a s houbami šitake krátce orestujte na oleji.
  3. Nudle uvařte podle návodu na obalu a rozdělte do čtyř misek. Navrch vždy přidejte maso nakrájené na tenké plátky a přelijte horkým vývarem. Do každé misky vložte na půlky překrojená vejce, nasekanou pažitku, houby a kukuřici.

zdroj: https://www.recepty.cz/recept/ramen-163734