Křupavé tofu v pepřovo-tomatové omáčce

Ochutnejte asijskou kuchyň a dopřejte si křupavé tofu v pikantní pepřovo-tomatové omáčce. V tomto pokrmu hraje prim lahodná kombinace ingrediencí vytvoří pikantní, sladkou, ale zároveň i nakyslou delikatesu. Recept zvládne každý a rozhodně jím nepohrdnou ani milovníci masa.

Ingredience

200 ml rostlinného oleje
500 g tofu
1 lžíce nasekaného česneku
1 ks červené nasekané šalotky
4 ks rajčat nahrubo nakrájené
1/2 lžičky mořské soli
2 lžičky cukru
2 lžíce rybí omáčky
3 ks ‏Jarní cibulky, najemno nakrájené
1 lžička pepře
2 ks koriandru na ozdobu

Postup

  1. Tofu osušte a nakrájejte na kostičky velikosti 3 cm. Do velké pánve nalijte olej a zahřejte na 180 °C. Přidejte tofu a smažte do křupava. Tofu smažíme po 2 dávkách. Hotové tofu vyndejte děrovanou lžící a položte na papírový ubrousek. Nechte okapat.
  2. V pánvi nechtee asi 1 polévkovou lžíci oleje, zbytek přelijte do tepluvzdorné nádoby.
  3. Do pánve dájte česnek, šalotku, a chilli. Restujte asi 1 minutu.
  4. Přidejte rajčata, sůl, cukr a rybí omáčku. Míchejte a nechte rajčata rozvařit.
  5. Přidejte 10 0ml vody, přiveťe k varu a pak snížte teplotu. Nechte vřít po dobu 10 minut.
  6. Nakonec přidejte křupavé tofu, jarní cibulku a černý pepř. Nechte projít varem, ale ne déle, než 1 minutu, abyste uchovali křupavost tofu.
  7. Ozdobte koriandrem.

Počet porcí: 4 porce
Příprava: 10 minut
Doba vaření: 20 minut

Zdroj: https://eshop.thechillidoctor.cz/