Jáhlové vafličky s kokosovým mlékem, rozinkami a jáhlovým kešu tvarohem s borůvkami

Tak a je tu další víkend a nevíte co si dát dobrého. My se Vám o to postaráme.

Všechny produkty zmíněné v tomto receptu najdete na naší prodejně Pohanka v Chrudimi.

Ingredience

Jáhlová směs

  • jáhly 120g
  • nesířené bio rozinky 30g
  • kokosové mléko v plechu 400ml

Vafle

  • jáhlová směs 200g
  • pohanková mouka 60g
  • madlové mléko 90ml
  • kypřící prášek 1 lžička
  • nesířené bio rozinky dle chuti
  • borůvky dle potřeby

Příprava

Jáhly propláchneme a několikrát spaříme horkou vodou, zbavíme je tak hořkosti. Jáhly následně vložíme do hrnce, přidáme rozinky, otevřeme si plechovku kokosového mléka a celý obsah i s tekutým podílem přidáme k jáhličkám a zamícháme. Neděste se tuhé konzistence kokosového mléka, vařením se rozpustí.

Celou směs přivedeme k varu a vaříme přibližně 30 minut. V případě potřeby podlijeme vodu, aby se nám jáhly nepřichytily. Vzhledem k tomu, že budeme jáhly pasírovat, bude ideální je lehce rozvařit a pokud to situace umožní, odvařit co nejvíce tekutiny.

Uvařené jáhly přiklopíme na 10 minut a necháme vsáknout zbytek tekutin, následně celou směs rozmixujeme a přepasírujeme. Do vzniklé směsi přidáme 90ml mandlového mléka, 60g pohankové mouky, 1 lžičku kypřícího prášku a nesířené rozinky a pak celou směs důkladně promícháme.

Vzniklým hutnějším těstem naplníme silikonovou formu na muffiny a dáme péct do rozehřáté trouby na 180°C, pečeme přibližně 45 minut, vyzkoušíme špejlí, těsto se nesmí lepit, bude mokřejší, ale nesmí být lepivé a zůstávat na špejli. Po upečení necháme vychladnout, podáváme s oblíbeným ovocem.

zdroj: https://www.pazitka.cz/dezert/jahlove-vaflicky-s-kokosovym-mlekem-rozinkami-a-jahlovym-kesu-tvarohem-s-boruvkami/